Palarnia kawy

Źródło treści: https://javacoffee.pl/

Palarnia kawy jest miejscem, w którym uzyskuje się palone ziarna kawy najwyższej jakości. Nasza palarnia JAVA Coffee oferuje tylko wysokogatunkowe i wyselekcjonowane ziarna, które podlegają testom i próbom jakości. Kawa z dobrej palarni to produkt zupełnie inny niż kawa z marketu. Aby zrozumieć, czym różni się jedno ziarno od drugiego, należy przyjrzeć się bliżej procesowi produkcji kawy w pierwszym i drugim przypadku.

Dlaczego warto spróbować kawy świeżo palonej z polskiej palarni kawy?

Polska palarnia kawy nie funkcjonuje w taki sam sposób jak światowa korporacja, której produkty można znaleźć w każdym markecie. Różnice pojawiają się już na tle pozyskiwania produktu bazowego, czyli owoców kawowca. Inaczej przebiega nie tylko ich uprawa, ale także zbiór, proces selekcji czy proces palenia. Co ważne, lokalne palarnie kawy, takie jak JAVA Coffee, stosują zasadę pełnej przejrzystości, jeśli chodzi o cały proces produkcyjny. Dostarczamy swoim klientom wszelkich informacji na temat sprzedawanego produktu, ponieważ jest to część budowania zaufania, a także zrozumienia, dlaczego za lepszej jakości kawę warto zapłacić więcej. Jeśli na naszej stronie internetowej nie znajdujesz informacji, które cię interesują, napisz do nas, a chętnie odpowiemy na wszystkie Twoje pytania. W naszym sklepie internetowym znajdziesz nie tylko najwyższej jakości kawę z kofeiną lub bez, ale również różne akcesoria do jej parzenia, takie jak filtry, młynki czy kawiarki. Ponadto oferujemy wiele rodzajów herbat, czekolad rozpuszczalnych, napojów roślinnych oraz syropów Bacanha.

Skąd pochodzi kawa?

Uprawa kawowców przeznaczonych pod produkcję kawy sklepowej odbywa się na wielkich plantacjach, z wykorzystaniem środków ochrony roślin i nawozów, które mają przyspieszać wzrost krzewów i ich owocowanie. Rośliny rosną nisko, aby można było zbierać owoce mechanicznie. Taki proces ma wiele wad wpływających na jakość produktu, a najważniejszą z nich jest fakt, że ziarna nie są selekcjonowane – do palenia wykorzystuje się owoce dojrzałe i niedojrzałe, a także zdrowe i uszkodzone. W przypadku surowców, które wykorzystujemy w JAVA Coffee, sytuacja wygląda zupełnie inaczej.